Bir Düğün Gecesi
1970’li yılların Türkiye’sinde ordu, siyaset, iş dünyası arasındaki ittifakı bir gece içinde gerçekleşen birkaç ana olay çevresinde ve bir düğüne katılan konuklar üzerinden anlatan eser, o dönemde büyük bir ilgiyle karşılanmış ve basıldığı senenin neredeyse bütün ödüllerine layık görülmüştür.
26 Kasım 1972’de Ankara Anadolu Kulübü’ndeki bir düğün gecesini odak alan roman, anlattığı dönem ve kişileri bakımından dikkat çeker. Zaman 12 Mart dönemidir. Gelinin babası büyük bir iş adamı, damadın babası ise dönemin etkili bir tümgeneralidir.
Romandaki tüm olaylar Ankara’da 1-2 saatlik düğün sırasında geçer. Her biri ayrı yollar tutturmuş 3 çocuk annesi Fitnat Hanım‘ın torunu Ayşen evlenmektedir. 12 Mart olaylarından bir süre sonradır. Fitnat Hanım’ın büyük oğlu İlhan eski bir milletvekili, hâlen işini bilir varlıklı bir kişidir. Karısı Müjgân da bu sosyete yaşam biçimine uymuştur. Fitnat Hanım’m öğretim üyesi olan küçük kızı Aysel marksisttir ve kendi öz yeğeninin düğününe katılmamıştır. Aysel’in kocası Ömer de Siyasal Bilgilerde profesörken marksist görüşleri nedeniyle bir ara görevinden alınmışsa da yeniden görevine başlamıştır. Fitnat Hanım’ın diğer kızı ressam Tezel inanmayan ve bedbin bir marksistse de, dönemin adamı olmaya çalışan solcuları göre göre onlara olan güvenini kaybetmiştir. Tezel 2 kez evlenip ayrılmıştır, bohem bir yaşam sürmektedir, ilhan kızı Ayşen‘in anarşistler eline düşmekte olduğunu fark ederek onu bir general oğlu olan Ercan’la ivedilikle evlendirmektedir. (…)